loader image
  • Buikslotermeerplein 166
  • 1025 EZ Amsterdam

Laser Therapie

Laser hair removal is a medical procedure that uses a concentrated beam of light (laser) to remove unwanted hair.

Over Laser Therapie

– High-Power Diode Laser 4 Wave Ice –

Voor de beste behandeling wordt gewerkt met de High Power Diode Laser 4 Wave Ice. Deze laser is de nieuwste, pijnloze en meest effectieve techniek in de permanente laserontharing. Het apparaat werkt met 4 verschillende golflengtes en is dus geschikt voor alle huidtypen. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment van het haarzakje, waardoor deze wordt verhit en afsterft.

Een van de grote voordelen van ons apparaat is dat deze nog veiliger en effectiever werkt op de donkere huidtypen, maar ook de blonde haren gemakkelijker behandeld. Het apparaat verkoelt zich zelf tot wel -16 graden waardoor de behandeling als pijnloos wordt ervaren.

 

FAQs over Laser Therapie

Werking
De werking van laserontharing berust op het principe van selectieve fotothermolyse. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar, melanine genoemd. De melanine in de haarzakjes absorbeert het laserlicht, waardoor het wordt omgezet in warmte-energie.
Wanneer het laserlicht op de huid wordt gericht, reist het door de oppervlaktelagen van de huid totdat het de haarzakjes bereikt. De geabsorbeerde energie wordt vervolgens omgezet in warmte, waardoor de haarzakjes worden beschadigd of vernietigd. De haarzakjes bevatten het voedingsorgaan van het haar, de haarbulbus genaamd, die verantwoordelijk is voor de haargroei. Door de haarzakjes te beschadigen, wordt hun vermogen om nieuwe haren te produceren verstoord.
Het doel van laserontharing is om selectief de haarzakjes te vernietigen zonder de omliggende huid te beschadigen. Dit wordt bereikt door het gebruik van specifieke golflengten van laserlicht die het melanine in het haar effectief kunnen absorberen, terwijl ze minder invloed hebben op het omliggende weefsel.
Het is belangrijk op te merken dat laserontharing meerdere behandelingssessies vereist, omdat het effectief is in de groeifase van het haar, bekend als de anagene fase. Aangezien niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden, zijn herhaalde behandelingen nodig om de haarzakjes in de juiste groeifase te targeten.

  • Scheer het haar 24 uur van tevoren.
  • Gebruik geen parfum voor het lasergebied

Nazorg
Na een laserontharing behandeling is het belangrijk om bepaalde nazorgmaatregelen te volgen om het herstelproces te bevorderen en mogelijke bijwerkingen te minimaliseren. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor nazorg na een laserontharing behandeling:
● Koeling en kalmering: direct na de behandeling kan de huid gevoelig en licht geïrriteerd zijn. Een verkoelend middel kan worden aangebracht om eventuele irritatie te verminderen. Koeling met behulp van koele kompressen of ijsverpakkingen (verpakt in een doek) kan ook worden toegepast om eventuele zwelling en roodheid te verminderen.
● Vermijd hitte en zonblootstelling: na de behandeling moet blootstelling aan hittebronnen zoals hete douches, sauna’s en hete baden worden vermeden gedurende 48 uur. Dit geldt tevens voor intensief sporten en het drinken van alcohol.
● Ook blootstelling aan direct zonlicht moet worden vermeden. Blootstelling aan zonlicht of zonnebank licht dient ten minste zes weken gemeden te worden. Doordat de huid extra gevoelig is voor zonlicht dient minimaal vier weken na het behandeltraject een huidvriendelijke zonnebrand met factor 50 gebruikt te worden. De kans op pigmentvlekjes is hierdoor groot.
● Verzorging van de behandelde huid: het is belangrijk om de behandelde huid voorzichtig te verzorgen. Scrubben, exfoliëren of het gebruik van agressieve huidproducten op het behandelgebied moet worden vermeden. Gebruik milde, hypoallergene reinigingsmiddelen en hydraterende crèmes om de huid gehydrateerd te houden.
● Vermijd ontharingsmethoden: na de laserontharing behandeling moet het behandelde gebied worden vermeden met methoden zoals plukken, epileren, harsen of het gebruik van ontharingscrèmes. Deze methoden kunnen de haarzakjes beschadigen en het effect van de laserbehandeling verminderen.

Na iedere laserbehandeling zullen er minder haren terug groeien. Daarnaast zijn de haren die wél terug groeien dunner en zwakker.
Wanneer het gehele behandeltraject is afgerond, zal gemiddeld 80% van de haren
definitief wegblijven.
Na ongeveer 2 weken na de behandeling kan je resultaat zien. Na de behandelingen blijven de haren in het haarzakje zitten en die worden dan naar buiten gewerkt. Vervolgens vallen deze vanzelf uit. Het zal lijken alsof deze doorgroeien, maar door bijvoorbeeld scheren zal je zien dat een deel niet meer terug groeit. Na iedere behandeling zullen er meer kale plekken ontstaan waar geen haargroei meer is.
Helaas is er geen garantie dat er in de toekomst helemaal geen haartjes meer terug groeien. Er kunnen altijd nieuwe haren ontstaan onder invloed van hormonale veranderingen. Maar ook door het gebruik van bepaalde medicijnen of door de verschillende groeifases waarin de behandelende haren zich bevinden.

Belangrijk om te weten is dat de laser pijnloos is en dat u zich prettig voelt tijdens de behandeling.

Geen kandidaten voor Lasertherapie

Er zijn enkele contra-indicaties voor laserontharing waar rekening mee moet worden gehouden. Dit zijn situaties waarin laserontharing mogelijk niet geschikt is of voorzichtigheid geboden is. Enkele belangrijke contra-indicaties zijn onder andere:

  • Zwangerschap: over het algemeen wordt laserontharing niet aanbevolen tijdens de zwangerschap, vanwege het gebrek aan onderzoek naar de veiligheid van de procedure voor de foetus. Het is raadzaam om te wachten tot na de zwangerschap voordat laserontharing wordt overwogen.
  • Borstvoeding: vrouwen die borstvoeding geven, moeten ook wachten met laserontharing, omdat er mogelijk sporen van de laserenergie in de moedermelk terecht kunnen komen.
  • Pacemaker: personen met een pacemaker moeten laserontharing vermijden, omdat de laserenergie mogelijk interferentie kan veroorzaken met de werking van het apparaat.
  • Actieve koortslip: als je een actieve koortslip hebt, is laserontharing op dat moment niet aan te raden. De laserbehandeling kan de koortslip verder verspreiden of verergeren.
  • Piercings: verwijder alle metalen piercings voordat je een laserontharing behandeling ondergaat. Metalen kunnen de laserenergie absorberen en mogelijk brandwonden veroorzaken.
  • Medicatie tegen acne: sommige medicijnen tegen acne, zoals isotretinoïne, kunnen de huid gevoeliger maken voor laserenergie. Het is raadzaam om te stoppen met deze medicatie voordat je een laserbehandeling ondergaat.
  • Huidkanker en leukemie: als je momenteel huidkanker of leukemie hebt of in het verleden hebt gehad, is laserontharing niet geschikt. Het kan de aandoening verergeren of negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid.
  • Inwendige defibrillator: personen met een inwendige defibrillator moeten laserontharing vermijden vanwege het risico op inte
Heb je een vraag?

Snelle antwoorden op vragen die u mogelijk heeft

U kunt een afspraak maken door te bellen naar onze kliniek, tel
+31 6 14386765, door contact met ons op te nemen via WhatsApp, of door een afspraak te maken via ons online formulier op onze website.

Bezoek onze contactpagina voor meer informatie

Voor het annuleren of verzetten van een afspraak dient u minimaal 24 uur van tevoren contact met ons op te nemen. Voor het annuleren of verzetten van uw afspraak kunt u uitsluitend telefonisch contact met ons opnemen.

dit zijn onze openingstijden:
Zaterdag         10:00 – 18:00
Zondag            10:00 – 18:00
Maandag         10:00 – 18:00
Woensdag       10:00 – 18:00
Donderdag      10:00 – 18:00
Vrijdag              12:00 – 20:00
Dinsdag            Gesloten

Wij accepteren betaling via contant geld, pinpas en creditcard.

Ja, wij bieden cadeaubonnen aan voor onze diensten. Ze zijn te koop in onze kliniek.

Cookie Consent with Real Cookie Banner